Nieuws

Webinars kippen houden

Kippen zijn prettig gezelschap in je tuin.  Ze leggen eieren en helpen bij het verwerken van je keukenrestjes en tuin'afval'.  Kippen houden is ‘in’.  Vooraleer je bezwijkt voor de verleiding moet je beseffen dat kippen ook verzorging vragen.  Hoe willen kippen wonen?  Wat moeten ze eten?  Worden kippen wel eens ziek?  Welke kippen kiezen, en waar kan je ze kopen? Tijdens deze webinar steek je heel wat op! Je kan nieuwe ideeën opdoen en ervaringen uitwisselen. De webinar duurt ongeveer anderhalf uur. De zoomlink om deel te nemen krijg je (ten laatste) een half uur voor aanvang toegestuurd per email. Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht via volgende link.

Infosessie 'Klimaatboom zkt tuin'

 

Plant een klimaatboom in je tuin en help mee het klimaat te verbeteren. Je kan kortingsbonnen ter waarde van € 20,- verdienen voor de aankoop van een klimaatboom (1 bon per boom) bij een deelnemende handelaar in Limburg. De actie loopt van november 2022 tot en met 31 maart 2023. Deze actie is een initiatief van Centrum Duurzaam Groen en Limburg.net.

Volg een infosessie ‘Klimaatboom zkt tuin’ (september-oktober-november 2022)
Deze infosessies gaan door in de Limburgse gemeenten + Diest. Tijdens deze infosessies vertelt een expert meer over welke boomsoort het meest geschikt is voor je tuin. Ook krijgt je er tips over het transporteren en planten van bomen. Na het volgen van een infosessie ontvang je een kortingsbon. Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht via volgende link

 

 

Opleiding Kringloopkracht

In het najaar, vanaf 5 oktober 2022, organiseert Centrum Duurzaam Groen een avondopleiding tot Kringloopkracht. Een Kringloopkracht is een vrijwilliger die kennis doorgeeft aan de bevolking over composteren, ecologisch tuinieren, kippen houden en andere kringloopthema's. Deze kennis kan de Kringloopkracht in spe verwerven door het volgen van een gratis 7-delige opleiding. Dit jaar wordt het een avondopleiding die zal doorgaan in het noorden van de provincie, in Leopoldsburg. Meer info over de opleiding kan je vinden via deze link.  Inschrijven is verplicht en doe je via volgende link. Contacteer ons gerust met je vragen via annick.depaepe@centrumduurzaamgroen.be of 0478 22 98 84. 

Werken met de zeis

Kom zeisen op 16 juli in de Vallei van de Zwarte Beek in Lummen. Samen met Zeis en Bijl leren we je alle kneepjes van het vak met aandacht voor de afstelling en onderhoud van het materiaal. Een zeis is handig: stil, efficiënt, geen uitstoot, ontspannend! Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt. Praktische info & inschrijven: klik!

 

Infosessie Invasieve Uitheemse Soorten

Op 9 en 10 juni houden we samen met #ProvincieLimburg en #ProvinciaalNatuurcentrum 2 infosessies 'Herkennen en aanpakken van Invasieve Uitheemse Soorten' in Genk

We zoomen in op een tiental vaak voorkomende of oprukkende invasieve uitheemse plantensoorten. Hoe kun je ze herkennen? Welke methoden zijn het meest efficiënt om ze te beheren of verwijderen? Of wanneer blijf je er best gewoon van af? Na een theoretische uitleg gaan we met de fiets naar buiten om enkele soorten en hun beheer van nabij te bekijken.

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht via http://www.pnc.be/opleiding-IUS 
 

Veilig werken langs de weg

Je hebt de verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat jij en je collega's #VeiligWerken. Bij werken langs wegen is die verantwoordelijkheid nog een stuk groter. Het maken van een aangepaste veilige werkomgeving is dan een nog belangrijker aandachtspunt. In deze opleiding maken we je wegwijs in de verplichtingen en reglementen.

Alle info & inschrijven op open-opleidingen
 

Groenmanagement afstandsonderwijs

Ben jij gepassioneerd door groen en benieuwd wat groen voor jou kan doen? Wil jij graag buiten werken in het groen of de natuur? Wil jij meewerken aan een duurzame leefomgeving van de toekomst met stedelijke groen in de hoofdrol? Wil jij meewerken aan klimaatvriendelijk en biodivers beheer van onze natuur- en bosgebieden?

Maar wil jij ook studeren met nauwelijks verplaatsingen naar de Hogeschool? Of wil jij ook studeren en een gezin combineren? Of wil jij studeren en werken combineren?

Dan is groenmanagement via afstandsonderwijs van onze partner PXL Hogeschool met een beperkt aantal contacturen en zo'n 2 dagen per maand op campus iets voor jou!

Lees meer in de onze bijlage of op www.pxl.be/groenmanagement. Of contacteer het hoofd opleidingen: tony.remans@pxl.be of 011 77 50 14.