Wetgeving bij het kappen van bomen buiten bos

Wil je bomen kappen? Dan moet je rekening houden met heel wat wettelijke bepalingen.

Wil je bomen kappen? Dan moet je rekening houden met heel wat wettelijke bepalingen. Want bomen vallen onder een brede waaier aan wetgeving. Van het Bosdecreet, het Natuurdecreet, de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, het Onroerend erfgoeddecreet en het Veldwetboek tot het Burgerlijk Wetboek. Tijdens deze opleiding gaan we dieper in op de situatie buiten bossen. We bespreken de verschillende verbodsbepalingen, vergunnings- en toelatingsplichten bij het kappen van bomen buiten bos. Dat doen we aan de hand van cases en handige beslissingstools. Na deze vorming vind jij jouw weg door de complexe materie rond bomen kappen en weet je bij welke instanties je terecht kan voor de juiste vergunning of meer advies.

Er is zeker ruimte voor vragen. Je mag deze vooraf doorgeven.

Deze opleiding duurt een halve dag en kan gecombineerd worden met de opleiding ‘tuin en wet’ op dezelfde dag.

Wij zorgen voor koffie en water.

Past de datum niet, wil je meerdere deelnemers inschrijven, wens je een opleiding op locatie of een vorming op maat uitgewerkt? Dat kan. Neem dan contact op met de coördinator vorming Jan-Tijl via jt.rickert@centrumduurzaamgroen.be of 0479 066 413.

 

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Wetgeving kappen bomen
minimum 8 - maximum 30 deelnemers
130,00
30 beschikbaar

Wetgeving bij het kappen van bomen buiten bos