Workshops particulieren

Centrum Duurzaam Groen is bekommerd om het behoud van de natuur. Natuurlijke tuinen zijn daar ongetwijfeld een onderdeel van. Tuinen, ook jouw tuin, maken een groot deel uit van het ‘groen’ in Vlaanderen en vormen daarmee een belangrijke schakel in het ecologisch netwerk.

Hou je ervan om omgeven te zijn door groen, thuis en op het werk? Hoe zorg je voor een groene omgeving die minder afval produceert, weinig werk vergt, een hoge natuurwaarde heeft en onze biodiversiteit versterkt?

Om je op weg te helpen organiseert Centrum Duurzaam Groen een hele reeks workshops. Tijdens de workshops leer je over de inrichting van een kringloop-, een biodiverse -, ecologische – en klimaatrobuuste tuin. Ook over voedselverlies en het sluiten van de kringloop bij je thuis. Tijdens een aantal praktijkworkshops leer je vlechten, takkenrillen maken, stapelmuurtjes en insectenhotels maken, een bloemenweide inzaaien, …

We organiseren fysieke infosessies ‘Klimaatboom zoekt tuin’ (theorie), fysieke Amberworkshops (theorie en praktijk en ook enkel theorie) in de Ambertuin te domein Kiewit-Hasselt, online en fysieke Thuiskringloopworkshops  en tijdelijke fysieke ‘Afvalvrij mei’ workshops (theorie). We voorzien voor alle deelnemers van de fysieke workshops (behalve voor de tijdelijke ‘Afvalvrij mei’ workshops) naar keuze een Klimaatboomkortingsbon ter waarde van 20 euro, verkrijgbaar bij één van onze deelnemende plantencentra, ofwel een compostbakkortingsbon met 50% korting, verkrijgbaar in alle recyclageparken van Limburg.net. Alle workshops worden georganiseerd i.s.m. Vlaco vzw en gefinancieerd door Limburg.net, alsook de kortingsbonnen.

Vind je onmiddellijk geen workshop onder het thema dat je interesseert? Geen zorgen! Op regelmatige basis worden er nieuwe workshops toegevoegd, dus kom zeker nog eens terug om een kijkje te nemen!

Infosessies ‘Klimaatboom zoekt tuin’

Amberworkshops

Thuiskringloopworkshops

‘Afvalvrij mei’ workshops