Werken met de zeis

Je leert veilig en correct werken met de zeis en hoe ze te onderhouden. Gaandeweg ervaar je waarom het gebruik van handwerktuigen een meerwaarde betekent.

Handwerktuigen worden wel eens als oubollig of weinig efficiënt afgedaan. Maar de laatste jaren winnen ze weer terrein. Terecht. Een inspannende ontspanning in de frisse buitenlucht. 

Je leert veilig en correct werken met de zeis en hoe ze te onderhouden. Gaandeweg ervaar je waarom het gebruik van handwerktuigen een meerwaarde betekent. Op veel terreinen is een zeis praktischer, millieuvriendelijker, ergonomischer en zelfs sneller en uiteraard stiller dan de bosmaaier. Naargelang de cursus vordert, verwerf je ook inzicht in de ecologie van grasland, ruigte, bos of houtkant. Een opleiding met aandacht voor mens en natuur. Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen zeker aan bod: het zeisgetuig, de afstelling van het materiaal, de basistechnieken, het maaien, het wetten, het zeisherstel en haren, gevorderde technieken en het belang van gefaseerd maaibeheer en hooien. 

Kevin Lambeets, expert van Zeis en Bijl, leert je op een aangename manier de kneepjes van het vak en nog zo veel meer.

Je mag eigen materiaal meebrengen, maar als je dat niet hebt, kan je alles lenen. Breng stevige schoenen, handschoenen en kledij naargelang het weer. Vergeet je lunchpakket niet en zorg voor voldoende drinken. We zijn de hele dag buiten.

Past de datum niet, wil je meerdere deelnemers inschrijven, wens je een opleiding op locatie of een vorming op maat uitgewerkt? Dat kan. Neem dan contact op met de coördinator vorming Jan-Tijl via jt.rickert@centrumduurzaamgroen.be of 0479 066 413.

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Werken met de zeis
140,00
5 beschikbaar

Werken met de zeis