Ambertuin

Een klassieke tuin is niet altijd duurzaam en soms zelfs schadelijk voor het milieu. Bovendien kruipt er aardig wat werk en tijd in. In een Ambertuin draait alles om minder groenafval, meer ruimte voor natuur, minder intensief beheer en lagere onderhoudskosten.

In een Ambertuin doet de natuur het zware werk. Vogels en nuttige insecten houden plaagsoorten onder de duim. Bovendien levert een Ambertuin een minimum aan groenafval op. Wat overblijft, verwerkt u tot compost, houtsnippers, een takkenwal of een mooie vlechtconstructie. Minder afval betekent meer tijd om van uw tuin te genieten. 

Een goede Ambertuin wordt opgebouwd uit bouwstenen. Ontdek de acht bouwstenen die u helpen om zelf een Ambertuin aan te leggen: AMBER_tuin_bouwstenen

Vier Ambertuinen die een bezoekje waard zijn:

Ambertuin Kiewit
Duurzaam groen en wonen
In domein Kiewit realiseerden Limburg.net en de stad Hasselt samen het Centrum Duurzaam Groen een Ambertuin.  Dit is een toontuin waar u kunt ontdekken op welke manier u een duurzame tuin kunt maken. U ziet er de nieuwste technieken, u krijgt er rondleidingen en opleidingen en we wijzen u de weg naar specialisten die u kunnen helpen.

Alle dagen, vrij te bezoeken in het Stedelijk domein Kiewit – Putvennestraat 108 – 3500 Hasselt.

Voor inlichtingen, activiteiten en rondleidingen tel : +32 (0)11 21 08 49 e-mail: kiewit@hasselt.be.

 

Ambertuin Zelem
Duurzaam groen en vrije tijd
Waar mensen samenkomen is aandacht voor een aangename groene buitenomgeving een must. Na een fietstocht of een wandeltocht door onze rijke natuur kunt u komen uitblazen op de picknickbanken in de Ambertuin bij de oude Pastorie in Zelem.

Alle dagen, vrij te bezoeken bij De Pastorie – Dorpstraat 34 – 3545 Halen.

 

Ambertuin Genk
Duurzaam groen en werken
Een bedrijf dat haar medewerkers en bezoekers een gezonde groene buitenomgeving aanbiedt? Dat kan, zelfs op een bedrijventerrein! Door doordacht duurzaam groen aan te leggen en groendaken te voorzien kan Centrum Duurzaam Groen de kosten verlagen en de omgevingskwaliteit verhogen. Centrum Duurzaam Groen geeft advies aan gemeenten, organisaties en bedrijven over hoe ze dit kunnen aanpakken.

Te bezoeken na afspraak, Centrum Duurzaam Groen – Troisdorflaan 19 – 3600 Genk.

Voor inlichtingen of afspraken tel : +32 (0)89 44 90 25

 

Ambertuin Lummen
Duurzaam groen en historiek
De site rondom de oudste inwoner van Lummen : de Duizendjarige eik werd volgens de Eco-waarden heringericht. Zeker een bezoek waard voor wie de ruime omgeving eens van op de Amberuitkijktoren wil bekijken!

Alle dagen, vrij te bezoeken aan de Dikke Eikstraat langs de N725 tussen Lummen en Meldert.

 

Ambertuin Ham
Duurzaam groen en spelen
De Ambertuin van Ham is gelegen aan de Spoorwegstraat. De Ambertuin gaat al een hele tijd mee. Deze Ambertuin wordt in de toekomst opnieuw ingericht en krijgt er een natuurlijke speeltuin bij.

Alle dagen, vrij te bezoeken – Spoorwegstraat, 3945 Ham.