Amberbedrijven

Amber reikt een Amberlabel uit aan ecologische groenbedrijven uit Limburg en omgeving die in hun bedrijfsvoering rekening houden met de vijf Eco-waarden en de Biotoopcoëfficiënt.
Denkt u dat uw bedrijf een Amberlabel verdient? Neem contact op met onze projectcoördinator. Hij geeft u uitleg over het behalen van het Amberlabel.

Tijdens een intakegesprek presenteert u uw bedrijf aan ons. Indien tijdens de intake blijkt dat u aan de toelatingsvoorwaarden voldoet, wordt er een afspraak gemaakt voor het screenen van uw referentie op terrein.

Als uw aanvraag voor het Amberlabel is goedgekeurd, wordt u opgenomen in onderstaande bedrijvenlijst.

De groenbedrijven in onderstaande lijst zijn stuk voor stuk aanraders voor uw ecologisch groenproject!

 

 

 

ECOLOGISCHE TUIN- EN LANDSCHAPSARCHITECTEN

 

LEVEN EN RUIMTE

 

Wij staan voor een aanpak waar mens en natuur niet als tegenpolen worden beschouwd maar samen centraal staan in de planning. 

De meesten voelen het deugddoende, rustgevende effect van een wandeling in een natuurgebied. Toch durven we in onze tuinen, het openbaar groen, op speelplaatsen en bedrijfsterreinen dikwijls niets anders aan te leggen dan standaard soortenarm groen – gazon, (vorm)hagen, cultivars, hier en der een boom – of zelfs hoofdzakelijk stenen woestijnen.

Zou u in uw tuin, op uw school- of bedrijfsdomein, in uw gemeente graag boeiende natuur beleven, zonder dat de gebruikswaarde van het terrein daardoor in gedrang komt? Weet u niet hoe u eraan moet beginnen, welke mogelijkheden bestaan, welke kosten eraan verbonden zijn, hoe “zo iets” eruit zou kunnen zien?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen – we helpen u graag op weg!

Anne Buchacker-Winter

Kruisvindingsstraat 7
BE – 3700 Tongeren-Mal
tel.: +32 – 12 – 39 55 95
@: info@levenenruimte.eu

Website

 

KLIMAATTUIN

Genendries 32
3770 Riemst

Klimaattuin is een ontwerpbureau voor natuurtuinen. Wij ontwerpen natuurtuinen, verlenen duurzaam groenadvies en stellen resultaatgerichte beheerplannen op. Werken met fauna en flora is onze passie!
Bewust omgaan met onze leefomgeving en het klimaat is belangrijk. Daarom profileert Klimaattuin zich als trendsetter op vlak van natuurinclusieve tuinen die klimaatrobuust zijn.
De natuurtuinen die Klimaattuin ontwerpt zijn onderhoudsvriendelijk, afvalarm en budgetvriendelijk. Steeds wordt rekening gehouden met vijf belangrijke pijlers: de natuur, de mens, het milieu, de omgeving en het klimaat.
Klimaattuin gebruikt uitsluitend inheemse, eetbare en faunavriendelijke planten. Door gebruik te maken van een grote variatie aan inheemse planten worden sterfte, ziektes en plagen in uw tuin voorkomen.
De zaakvoerder studeerde landschaps- en tuinarchitectuur aan de School of Arts van de Hogeschool Gent. Aansluitend specialiseerde hij zich in ecologie, natuurbeheer en integraal waterbeheer. Door zijn jarenlange inzet voor natuurbehoud, -herstel en -ontwikkeling in de natuurgebieden van de Sint-Pietersberg, heeft hij een uitgebreide ecologische kennis opgebouwd wat zich weerspiegelt in zijn tuinontwerpen.

Telefoon :  +32 (0)495 27 68 75
E-mail : info@klimaattuin.be
Website : www.klimaattuin.be
Facebook : Klimaattuin
Instagram : Klimaattuin
Pinterest : Klimaattuin

 

ARVENSIS

AKKERSTRAAT 60
3680 Maaseik

Arvensis ontwerpt tuinen die er niet alleen mooi uit zien, maar ook een meerwaarde zijn voor de natuur. Een doordachte en praktische inrichting maken van je tuin jouw favoriete plek en helpen je het werk onder controle te houden. Arvensis kiest voor planten die zich thuis voelen in jouw tuin en een ecologische rol spelen. De natuur is verweven in de tuinen van Arvensis.
Je kan bij Arvensis ook terecht voor advies en tips. Samen met Arvensis kom je tot creatieve oplossingen om het meeste uit je tuin te halen.

E-mail : info@arvensis.be
Website : www.arvensis.be
Facebook : Arvensis

 

MAITE GRUGEON

Vierde Lansierslaan 23
3300 Tienen

Ik studeerde in 1996 af als tuin- en landschapsarchitect. Daarna volgde ik de opleiding Milieukunde. Sinds 2005 werk ik als zelfstandig tuin- en landschapsarchitect. Ik hou van de combinatie van het uitdenken van creatieve ideeën en concepten, de vertaling naar een project, en de klantgerichte en planmatige uitwerking ervan. Via mijn werk wil ik een bijdrage leveren voor meer natuur. Ik werk op een ecologische manier; met respect voor het milieu en met oog voor natuur en biodiversiteit.

Telefoon : +32 (0)16 78 06 85
E-mail : maite@ecotuinontwerp.be
Website : Maite Grugeon
Facebook : Maite Grugeon

 

NATUURLIJK GROEN

Oude Diestersebaan 28
3920 Lommel

Natuurlijk Groen ontwerpt natuurlijke bedrijventerreinen en openbare ruimtes. De oppervlakte aan groen rond bedrijventerreinen in Vlaanderen is 8% van de totale oppervlakte van Vlaanderen. Hier ligt een groot potentieel om natuur te onwikkelen. Natuurlijk Groen staat voor een positief, kwalitatief verhaal waarbij noden en eisen van de opdrachtgever gecombineerd worden met natuurontwikkeling en waarbij op een ecologische manier wordt getracht een leuk en aangenaam eindbeeld te bekomen.

Telefoon : +32 (0)472 40 85 20
E-mail : info@krisschurmans.be
Website : www.natuurlijk-groen.be
Facebook : Natuurlijk Groen

 

NATUURLIJK

Lindebergstraat 62
3471 Hoeleden

Natuurlijk tuinieren wil niet zeggen dat de tuin er onverzorgd of wild moet uitzien! Neen, we vertrekken van een weldoordacht plan met een stevige structuur dat functioneert voor vele jaren. We hanteren hierbij steeds het principe van ‘de juiste plant op de juiste plaats’. Als de planten bovendien vruchten of eetbare bloemen geven, vogels en andere nuttige dieren aantrekken, in ieder seizoen iets te bieden heeft, … krijgt de tuin een meerwaarde. Door onze visie creëren we een heuse kringlooptuin, een tuin met weinig groenafval dat volledig ter plaatse kan gecomposteerd worden. De tuin wordt onderhoudsvriendelijk en is budgetvriendelijk! Er is geen beperking in stijl. Onze visie past zowel bij moderne, klassieke als rustieke woningen.

Telefoon : +32 (0)16 76 77 44
E-mail : natuurlijk@telenet.be
Website : Natuurlijk

 

TUINEN IN BEWEGING

Albrecht Rodenbachstraat 65
3010 Kessel-Lo

Elke tuin heeft zijn eigenheid (net als een levend wezen), zijn krachtige plekken waartoe je wordt aangetrokken. Die probeer ik optimaal tot zijn recht te laten komen in het ontwerp zodat je echt voelt dat alles zijn juiste plaats heeft en de tuin straalt als een pareltje! Hier kan jij volop genieten!

Telefoon : +32 (0)494 98 23 69
E-mail : sofie@tuineninbeweging.be
Website : Tuinen in beweging
Facebook : Tuinen in beweging

 

 

 

 

 

ECOLOGISCHE GROENAANNEMERS

GROENVOORZIENING GEYS NATUURTUINEN

Heistraat 7
3400 Mol

Na vele jaren aanleg van meerdere soorten tuinen zijn wij gegroeid naar een bedrijf dat zich toelegt op ‘natuurrijke tuinen’. Respect voor inheemse flora en fauna ligt ons nauw aan het hart. Onze aangelegde tuinen hebben een uitgesproken faunaminnend karakter met o.a. bloemenweides, amfibiënpoelen, bij- en vlindervriendelijke planten en bes- en vruchtdragende struiken voor vogels.

Telefoon : +32 (0)495 38 14 49
E-mail : info@natuurtuinen.be
Website : Groenvoorziening Geys Natuurtuinen
Facebook : Groenvoorziening Geys Natuurtuinen

 

NATUURLIJK GROEN

Oude Diestersebaan 28
3920 Lommel

Natuurlijk Groen beheert natuurlijke bedrijventerreinen. De oppervlakte aan groen rond bedrijventerreinen in Vlaanderen is 8% van de totale oppervlakte van Vlaanderen. Hier ligt een groot potentieel om natuur te onwikkelen. Natuurlijk Groen staat voor een positief, kwalitatief verhaal waarbij noden en eisen van de opdrachtgever gecombineerd worden met natuurontwikkeling en waarbij op een ecologische manier wordt getracht een leuk en aangenaam eindbeeld te bekomen.

Telefoon : +32 (0)472 40 85 20
E-mail : kris@natuurlijk-groen.be
Website : www.natuurlijk-groen.be
Facebook : Natuurlijk Groen

 

WILGEN

Loyestraat 6
3560 Lummen

Schuttingsvlechterij Wilgen is een klein bedrijf dat zich bezighoudt met allerlei vormen van vlechten met wilgentenen. Naast dit tuinvlechten geeft de Wilgen ook cursussen in tunen en manden vlechten.

Telefoon : +32(0)495 87 30 03
E-mail : info@wilgen.be
Website : www.wilgen.be
Facebook : Wilgen

 

 

 

ECOLOGISCHE BOOM- EN PLANTENKWEKERS

ARNICA KWEKERIJ

Boterveen 14a
7991 PV Dwingeloo

De Arnica kwekerij is een ecologische volle gronds kwekerij en kweektinheemse soorten waarvan er vele op de rode lijst staan en dus bedreigd of al uitgestorven zijn.

Telefoon : +31 (0)521 59 36 19
E-mail : Info@arnicakwekerij.nl
Website : Arnica Kwekerij

 

CRUYDT HOECK

Abbendijk 6
8422 DL Nijeberkoop

Cruydt Hoeck verkoopt inheemse wildeplantenzaden en bloemenweidemengsels.

Telefoon : +31 (0)516 44 11 44
E-mail : zaden@cruydthoeck.nl
Website : Cruydt Hoeck
Facebook : Cruydt Hoeck

 

DE BOLDERIK

Grutteweide 9
1693 HR Onderdijk/Wevershoof

De Bolderik is een biologische kwekerij met een grote variatie aan wilde planten die geoogst worden voor het samenstellen van wilde bloemenmengsels.

Telefoon : +31 (0)228 58 34 65
E-mail : Info@debolderik.nl
Website : De Bolderik

 

DE HELIANT

Abbendijk 6
8422 DL Nijeberkoop

Wilde plantenkwekerij De Heliant kweken op een natuurvriendelijke wijze inheemse wilde planten voor de toepassing in natuurrijke tuinen, parken en voor het ecologisch groenbeheer in dorpen en steden.

Telefoon : +31 (0)516 44 19 80
E-mail : kwekerij@deheliant.nl
Website : De Heliant
Facebook : De Heliant

 

ECOFLORA

Ninoofsesteenweg 671
1500 Halle

Ecoflora verkoopt inheemse planten, biologische zaden, plantgoed en pootgoed, bloemenweiden, bloembollenautochtone en ecologische tuinproducten en gereedschappen.

Telefoon : +32 (0)2 361 77 61
E-mail : info@ecoflora.be
Website : Ecoflora
Facebook : Ecoflora

 

GROENVOORZIENING GEYS NATUURTUINEN

Heistraat 7
3400 Mol

Wij beschikken wij over een kleine kwekerij van planten en bomen die de inheemse fauna ten goede komt door hun bloemen en bessen. Wij leggen ons toe op de verkoop van grotere struiken, vaste planten en bomen zodat bij een latere aanplanting in een bestaande tuin geen al te grote groeiachterstand optreedt ten overstaande van het geheel. Verder kan men bij ons ook steeds terecht voor de grondstoffen die onontbeerlijk zijn voor tuinaanleg (boomschors, groencompost,…) en voor bloemzaden, het basisbestanddeel van bloemenweides. Onze voorraadlijst is te verkrijgen na aanvraag via mail.

Telefoon : +32 (0)495 38 14 49
E-mail : info@natuurtuinen.be
Website : Groenvoorziening Geys Natuurtuinen
Facebook : Groenvoorziening Geys Natuurtuinen

 

KLIMAATTUIN

Genendries 32
3770 Riemst

Klimaattuin is een verkooppunt voor wilde plantenzaden en bloemenweidemengsels. Wij stellen zelf zadenmengsels samen voor bloemenweides, bloemrijke graslanden en bloemenakkers. Klimaattuin gebruikt uitsluitend inheemse zaden. Wilde plantenzaden en bloemenweidemengsels zijn bij ons steeds op bestelling.

Telefoon :  +32 (0)495 27 68 75
E-mail : info@klimaattuin.be
Website : www.klimaattuin.be
Facebook : Klimaattuin
Instagram : Klimaattuin
Pinterest : Klimaattuin

 

SANGUISORBA

Broechemlei 95
2520 Ranst

Sanguisorba is een kleinschalige kwekerij die gespecialiseerd is in het kweken van kruiden, wilde planten, eetbare bloemen en vergeten groenten.

Telefoon : +32 (0)472 43 49 91
E-mail : info@sanguisorba.be
Website : Sanguisorba

 

WILDE PLANTEN KWEKERIJ

Pastoor Kikkenweg 28
6267 NK Cadier en Keer

De Wilde Planten Kwekerij verkoopt inheemse wilde planten.

Telefoon : +31 (0)43 407 28 64
E-mail : yvonnevelthuis@hetnet.nl
Website : Wilde Planten Kwekerij