Word Kringloopkracht!

Vanaf het najaar 2024 wordt de 7-delige opleiding tot kringloopkracht opnieuw georganiseerd (onder voorbehoud). Hieronder vind je alvast meer informatie over Kringloopkrachten.

Ben je begaan met het leefmilieu, het klimaat en geloof je in de kringloopgedachte?
Kom je graag in contact met andere tuinliefhebbers? En wil je je verdiepen in de biologische kringloop en je kennis delen met anderen? Dan is vrijwilligerswerk als Kringloopkracht iets voor jou!

Samen met een gemeentelijke coördinator en andere kringloopkrachten hou je de biologische kringloop in je gemeente levend.

Deel je passie van met anderen. Een lesje in de lagere school, tips geven in de tuin, je verhaal vertellen op een infostand, demonstraties geven … als vrijwillige kringloopkracht heb je tal van mogelijkheden om anderen te informeren. Steek je graag de handen uit de mouwen? Insectenhotels bouwen, compostbakken in elkaar steken, hakselen, vlechten, ….. . Kies wat je graag doet want jouw enthousiasme werkt aanstekelijk en je engagement is meest geapprecieerd! Vrijwilligerswerk op je eigen ritme.

Tijdens de zevendelige vorming rond de biologische kringloop leer je de knepen van het vak om als Kringloopkracht je uit de slag te trekken bij de gemeentelijke kringloopwerking.
De vorming bestaat uit zes interactieve theoretische sessies en een dag praktijk op locatie in de Ambertuin op het domein Kiewit in Hasselt.

De opleiding omvat de volgende thema’s:

  1. Verwelkoming, kennismaking met Thuiskringlopen, kennismaking met de communicatiemogelijkheden
  2. De kringloop vaste planten, grasbeheer, snoeihoutbeheer.
  3. De kringloop van dieren in de tuin, voedselverlies beperken
  4. De kringloop van thuiscomposteren en compostgebruik
  5. De kringloop van professionele composteerinstallaties, testjes …
  6. Praktijkdag Ambertuin in Domein Kiewit
  7. Zelfoefen-moment: informatie overbrengen + testje

Deze opleiding is gratis en wordt georganiseerd in samenwerking met je gemeentebestuur, Limburg.net en Vlaco vzw.

 

Meer info nodig? julie.camps@centrumduurzaamgroen.be