Workshops particulier

Centrum Duurzaam Groen is bekommerd om het behoud van de natuur. Natuurlijke tuinen zijn daar ongetwijfeld een onderdeel van. Tuinen, ook jouw tuin, maken een groot deel uit van het 'groen' in Vlaanderen en vormen daarmee een belangrijke schakel in het ecologisch netwerk.

Hou je ervan om omgeven te zijn door groen, thuis en op het werk. Hoe zorg je voor een groene omgeving die minder afval produceert, weinig werk vergt, een hoge natuurwaarde heeft en onze biodiversiteit versterkt?

Om je op weg te helpen organiseert Centrum Duurzaam Groen een hele reeks workshops. Tijdens de workshops leer je over de inrichting van een kringloop-, een biodiverse -, ecologische - en klimaatrobuuste tuin. Ook over voedselverlies en het sluiten van de kringloop bij je thuis. Tijdens een aantal praktijkworkshops leer je vlechten, takkenrillen maken, stapelmuurtjes en insectenhotels maken, een bloemenweide inzaaien, ...

AMBERWORKSHOPS theorie en praktijk:

Wintersnoei van fruitstruiken en fruitbomen op donderdag 29 februari van 9u-13u. Locatie: Ambertuin op domein Kiewit. Deelnameprijs: 10 euro. VOLZET  Inschrijvingen worden niet meer aanvaard vanaf 21/02/24 12u25. 

Snoeihoutcreaties op dinsdag 12 maart van 13u tot 17u. Locatie: Ambertuin op domein Kiewit. Deelnameprijs: 10 euro. Inschrijven is verplicht via volgende link: VOLZET

Korte inhoud:

Wilgentenen of ander snoeihout kan je verwerken tot een vlechtwand, takkenwal, zitbank of een levend bouwsel. Tijdens deze workshop ga je samen actief aan de slag op het terrein. We maken creaties die geschikt zijn voor het snoeihout dat voorhanden is. We starten met een uurtje theorie om dan samen aan de slag te gaan in de Ambertuin. 

 

Binnenkort vind je een verder overzicht van ons aanbod aan workshops en infosessies voor 2024 hier.