Workshops particulier

 

Centrum Duurzaam Groen is bekommerd om het behoud van de natuur. Natuurlijke tuinen zijn daar ongetwijfeld een onderdeel van. Tuinen maken een groot deel uit van het 'groen' in Vlaanderen en vormen daarmee een belangrijke schakel in het ecologisch netwerk.

Dankzij de samenwerking met Limburg.net werd het project 'Amber' in het leven geroepen. Binnen dit project promoot Centrum Duurzaam Groen de aanleg van natuurlijke tuinen en natuurlijk openbaar groen. Met dit project stimuleren we afvalarme, duurzame en natuurvriendelijke tuinen en openbaar groen en ondersteunen we particulieren en gemeenten bij het hergebruik van groenresten.

Heel wat mensen houden ervan om omgeven te zijn door groen, thuis en op het werk. Maar groen is niet altijd duurzaam. Hoe zorg je voor een groene omgeving die minder afval produceert, weinig werk vergt, een hoge natuurwaarde heeft en onze biodiversiteit versterkt? Amber geeft antwoord op deze vragen.

Centrum Duurzaam Groen organiseert jaarlijks een 10-tal Amberworkshops voor particulieren. De Amberworkshops zijn gratis. Tijdens de workshops leer je alles over de aanleg en het beheer van kringlooptuinen, ecologische tuinen, natuurlijke tuinen, permacultuur en voedselbossen.

De theoretische lessen gaan steeds door in Zaal De Kruin (kruidentuin), domein Kiewit, Putvennestraat 108, 3500 Hasselt. De praktijklessen gaan door op het domein Kiewit en andere locaties.  

Amberworkshops worden aangekondigd in ons nieuwsoverzicht en via onze facebookpagina.