Wordt Kringloopkracht!

Ben je begaan met het leefmilieu, het klimaat en geloof je in de kringloopgedachte?
Kom je graag in contact met andere tuinliefhebbers? En wil je je verdiepen in de biologische kringloop en je kennis delen met anderen? Dan is vrijwilligerswerk als kringloopkracht iets voor jou!

Samen met een gemeentelijke coördinator en andere kringloopkrachten hou je de biologische kringloop in je gemeente levend.

Deel je passie van met anderen. Een lesje in de lagere school, tips geven in de tuin, je verhaal vertellen op een infostand, demonstraties geven … als vrijwillige kringloopkracht heb je tal van mogelijkheden om anderen te informeren. Steek je graag de handen uit de mouwen? Insectenhotels bouwen, compostbakken in elkaar steken, hakselen, vlechten, ….. . Kies wat je graag doet want jouw enthousiasme werkt aanstekelijk en je engagement is meest geapprecieerd! Vrijwilligerswerk op je eigen ritme en tijd.

Volg de zevendelige vorming rond de biologische kringloop. Tijdens de vorming leer je de knepen van het vak om als kringloopkracht je uit de slag te trekken bij de gemeentelijke kringloopwerking.
De vorming bestaat uit zes interactieve sessies en een dag praktijk op locatie en wordt meestal in het voor- of najaar georganiseerd.

De volgende thema’s worden belicht:

Voedselverlies
Grasbeheer
Snoeihoutverwerking
Vaste planten
Kippen
Thuiscomposteren
Compost gebruik

De vorming wordt georganiseerd in samenwerking met je gemeentebestuur, Limburg.net en Vlaco vzw op locaties doorheen heel de provincie Limburg en stad Diest.

Interesse?

Laat het weten via mail annick.depaepe@centrumduurzaamgroen.be
Wij informeren je over de cursussen die doorgaan in jouw buurt.