AMBER-workshops

Centrum Duurzaam Groen is bekommerd om het behoud van de natuur. Natuurlijke tuinen zijn daar ongetwijfeld een onderdeel van. Tuinen maken een groot deel uit van het 'groen' in Vlaanderen en vormen daarmee een belangrijke schakel in het ecologisch netwerk.

Dankzij de samenwerking met Limburg.net werd het project 'Amber' in het leven geroepen. Binnen dit project promoot Centrum Duurzaam Groen de aanleg van natuurlijke tuinen en natuurlijk openbaar groen. Met dit project stimuleren we afvalarme, duurzame en natuurvriendelijke tuinen en openbaar groen en ondersteunen we particulieren en gemeenten bij het hergebruik van groenresten.

Heel wat mensen houden ervan om omgeven te zijn door groen, thuis en op het werk. Maar groen is niet altijd duurzaam. Hoe zorg je voor een groene omgeving die minder afval produceert, weinig werk vergt, een hoge natuurwaarde heeft en onze biodiversiteit versterkt? Amber geeft antwoord op deze vragen.

Maandelijks organiseert Centrum Duurzaam Groen Amberworkshops voor particulieren. De Amberworkshops zijn gratis. Tijdens de workshops leer je alles over de aanleg en het beheer van kringlooptuinen, ecologische tuinen, natuurlijke tuinen, permacultuur en voedselbossen.

De theoretische lessen gaan steeds door in Zaal De Kruin (kruidentuin), domein Kiewit, Putvennestraat 108, 3500 Hasselt. De praktijklessen gaan door op het domein Kiewit en andere locaties.  

Geplande workshops 2021

Zaterdag 16 oktober 2021 van 9u-12u  Vallende bladeren! Wat doe je ermee?

Zaterdag 16 oktober 2021 van 14u-17u Winterklaar maken van de kringlooptuin

Zaterdag 13 november 2021 van 9u-12u   Starten met een voedselbos 

Zaterdag 13 november 2021 van 14u-17u   Wilgenconstructies maken in de tuin  PRAKTIJKLES domein Kiewit

Zaterdag 11 december van 9u-12u  Een levende muur bouwen PRAKTIJKLES domein Kiewit

Zaterdag 11 december 2021 van 14u-17u  Vaste planten en hun eigenschappen  

MEER INFO EN INSCHRIJVEN DOE JE VIA DEZE LINK.