Webinars Voedselverlies

In november organiseren wij een aantal webinars rond voedselverlies. Je kan kiezen tussen 3 datums waarop je deze uiteenzetting kan volgen vanuit je woonkamer via de online infosessie: 22, 24 of 28 november. Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht via volgende inschrijvingslink. Een onlineles duurt 1,5 uur. De deelnemers ontvangen vlak voor aanvang een link in de mailbox.

Dagelijks belandt heel wat voedsel dat nog perfect eetbaar is, toch in de vuilnisbak. Uit onderzoek van het Departement Omgeving blijkt dat een gemiddeld Vlaams gezin per jaar maar liefst 369 euro aan voedsel weggooit. In totaal maakt dat een hallucinant getal van 240.925 ton aan voedselverlies in Vlaanderen. Tijd dus dat we ons bewust worden van hoeveel voedsel we verspillen, we denken vaak dat het ‘bij ons thuis’ wel meevalt. En daarnaast kunnen we allemaal wel eens wat tips gebruiken om voedselverlies te beperken.

Schrijf je daarom in om deel te nemen aan één van onze gratis webinars. In deze sessie wordt de nadruk gelegd op tips rond bewaren, verwerken, plannen, koken …  Je maakt ook kennis met de gloednieuwe gratis app, de Plan-eet app. Een app die je helpt om voedselverspilling tegen te gaan. Zo kan je met de app een inschatting maken van hoeveel eetbaar voedsel je dagelijks weggooit, maar de app bevat ook een heleboel tips om voedselverlies te beperken. Denk aan technieken om voedsel optimaal te bewaren, leuke recepten om restjes in te verwerken tot zelfs tips om in de winkel enkel te kopen wat je nodig hebt.