OPTIMO workshops

Vanaf 1 januari 2022 verandert er in heel wat gemeenten wat aan de manier van afval ophalen. De afvalintercommunale Limburg.net, met als werkingsgebied Limburg + stad Diest, voert vanaf dan een nieuw systeem in voor 33 gemeenten. Dit systeem wordt OPTIMO genoemd.

In een aantal gemeenten betekent dit dat de gft-container niet meer kan gebruikt worden, er wordt overgestapt naar inzamelzakken. Naast je aanpassen aan dit nieuw systeem kan je er voor kiezen om de situatie zelf in handen te nemen. Met een aantal eenvoudige ingrepen en een verandering in gewoonten en gebruiken kan je je huishouden en tuin zo organiseren dat je nog maar weinig groen- en keukenafval hebt en zodoende bijna niets tot niets meer moet meegeven met de ophaling.

Volg één van onze workshops, boordevol tips&trics, om zoveel mogelijk groenafval te voorkomen. Je hoeft daarom niet persé een tuin te hebben om daaraan mee te werken. Speciaal voor appartementsbewoners hebben we een workshop vol kringlooptechnieken ontwikkeld. Download ook zeker deze folder, boordevol tips om je keuken- en tuinafval te voorkomen.

 

De workshops speciaal voor appartementsbewoners worden georganiseerd op :

- donderdag 6 januari van 19u30 tot 21u00

- zaterdag 15 januari van 10u00 tot 11u30

 

De workshops voor de mensen met een tuin worden georganiseerd op:

- zaterdag 8 januari van 10u00 tot 11u30

- dinsdag 11 januari van 19u30 tot 21u00

 

Je kan de workshop zowel online volgen als ter plaatse. Adres: Centrum Duurzaam Groen, Troisdorflaan 19 te 3600 Genk.

Geïnteresseerd? Schrijf je in via volgende link voor één van de aangeboden workshops.

Deze workshops worden gratis aangeboden door Centrum Duurzaam Groen in opdracht van Limburg.net en in samenwerking met Vlaco vzw.