Workshop composteren voor kinderen: inschrijvingsformulier

Vraag een gratis compostles aan via het onderstaand formulier en er komt een lesgever/compostmeester naar de klas om jullie alles te leren over composteren. 

Wat is compost? Hoe maken we compost en waarvoor dient het? Wat doen die kriebelbeestjes in de compost? Hoeveel minder restafval is er over als we composteren? Is compost vies? Neen, compost is niet vies. Compost ruikt naar bos. Compost is nuttig en leuk. De kinderen leren hoe en wat je kan composteren thuis en op school. Via een interactieve les leren ze de biologische kringloop kennen, op hun eigen tempo en niveau. Er wordt gebruik gemaakt van de zoekkaarten, loepepotjes en ander didactisch materiaal. En bij de kleinsten komt Jerom de Compostworm een 'handje' toesteken. 

Praktisch

  • Leeftijd: 1ste-2de-3de kleuterklas en alle graden.
  • Duur: 1ste kleuterklas: 50 minuten. 2-3de kleuterklas en 1ste graad lager onderwijs 90 minuten, 2de en 3de graad lager onderwijs 100 minuten. Of in samenspraak.
  • Aantal leerlingen per workshop: maximaal 25.
  • Locatie: er komt een educatief medewerker van vzw Goodplanet en/of een Kringloopkracht naar je school. De les kan in de klas, maar ook buiten gegeven worden.
  • Prijs: deze workshops zijn gratis voor scholen uit Limburg en stad Diest. Ze worden gratis aangeboden door Limburg.net en Centrum Duurzaam Groen.

 

VUL HIERONDER HET INSCHRIJVINGSFORMULIER IN PER GROEP/KLAS VOOR 1 WORKSHOP. Voor elke groep/klas van maximum 25 kinderen vul je een nieuw formulier in.

 

 

 

Geef hier het telefoonnummer in waarnaar de Goodplanet lesgever kan bellen om de nodige praktische afspraken te maken.
Geef hier aan voor welke klas/groep je een workshop aanvraagt.
Maximum 25 leerlingen/kleuters per workshop. Als de klas/groep groter is, gelieve deze te splitsen en een nieuw inschrijvingsformulier in te vullen voor deze 2de klas/groep.
Geef hier aan in welke maand/dag de voorkeur heeft voor deze workshop.
Opmerkingen die van belang zijn voor de organisatie van de workshop kan hier vermelden.
Geef hier aan wat je school al doet om de biologische kringloop te sluiten. Meerdere opties aanduiden is mogelijk.