Webinars Afvalvrij mei

Centrum Duurzaam Groen organiseert gratis webinars voor particulieren met telkens een ander thema. Mei staat in het teken van het voorkomen van voedselverlies. In samenwerking met Limburg.net worden voor hun campagne ‘Afvalvrij mei’ drie thema’s behandeld: koelkastbeheer, koken met restjes en kippen houden als afvalverwerkers.

Inschrijven voor 1 of meerdere thema’s kan via een online inschrijvingsformulier. Per thema worden twee (dezelfde) webinars georganiseerd. De infosessie neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Na inschrijving krijgen de deelnemers een bevestigingsmail. Vlak voor aanvang krijgen de deelnemers een ZOOM-link toegestuurd op het mailadres dat ze hebben opgegeven bij inschrijving. De sessies worden niet opgenomen. 

 

Koelkastbeheer: Goed koelkastbeheer vermijdt voedselverlies: Dinsdag 4 mei van 20u-21u30 of zaterdag 8 mei van 10u-11u30

Voel jij het ook? Die ergernis, dat je de overschot van de maaltijd mooi in een bewaardoosje in de koelkast stak, en dan gewoon vergat om er iets mee te doen?

Volg de infosessie ‘Koelkastbeheer’ en merk dat je niet alleen bent. Een goede koelkastindeling behoedt je van onfrisse verrassingen. Tijdens de sessie kom je ook meer te weten over de houdbaarheidsdata, waarom niet alle voeding in de koelkast mag en hoe je met enkele simpele tips, het maximale uit je voeding haalt.

 

Koken met restjes: Dinsdag 11 mei van 20u-21u30 of zaterdag 15 mei van 10u-11u30

Tijdens deze infosessie 'Koken met restjes' leggen we de nadruk op tips rond bewaren, verwerken, plannen, koken … 

 

Kippen: kippen houden als afvalverwerkers: Dinsdag 18 mei van 20u-21u30 of zaterdag 22 mei van 10u-11u30

Kippen zijn prettig gezelschap in je tuin.  Ze leggen eieren en helpen bij het verwerken van je keuken- en tuinresten. Vooraleer je bezwijkt voor de verleiding moet je beseffen dat kippen ook verzorging vragen.  Hoe willen kippen wonen?  Wat mogen ze eten?  Een workshop om nieuwe ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen. 

 

Inschrijven kan via volgende link.