Gratis webinars APRIL VOLZET!!

VOLZET!!!  INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK

Centrum Duurzaam Groen organiseert gratis webinars voor particulieren met telkens een ander thema. April staat in het teken van afvalvoorkoming in de tuin. Drie thema’s worden behandeld: thuiscomposteren, snoeihout en grasbeheer.

Inschrijven voor 1 of meerdere webinars kan enkel via een online inschrijvingsformulier. Na inschrijving krijgen de deelnemers een bevestigingsmail. 

Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 à 20 personen om een kwalitatieve en interactieve sessie te garanderen. De infosessie neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. De deelnemers ontvangen vlak voor deelname een link in de mailbox. De sessies worden niet opgenomen. 

Woensdag 14 april: 20u-21u30: Thuiscomposteren in een notendop. VOLZET

Begint het bij jou ook te kriebelen om in de tuin aan de slag te gaan bij de eerste zonnestralen? Wist je dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in je tuin? En dat je compost zelf kunt produceren door uw groente,- fruit- en tuinresten thuis te composteren? Je tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur maar je bespaart er zelfs geld en afval mee. En bovendien houd je de duurzame kringloop in stand. Weet je niet hoe je eraan begint? Wat wel en niet te composteren? Of welk systeem je best gebruikt? Mis dan zeker de webinar thuiscomposteren niet. 

Woensdag 21 april: 20u-21u30: Snoeihout vermijden en verwerken.  VOLZET

Een tuin waarin veel moet gewerkt worden, levert ook veel afval op.  Eén van de steeds weerkerende karweien is het snoeien van hagen en struiken. Toch kan je ook hier werk en afval voorkomen en kan je het verkregen snoeihout nuttig aanwenden in de tuin. In deze onlineles krijg je tips en tricks met heel wat inspirerend beeldmateriaal. 

Woensdag 28 april: 20u-21u30: Grasbeheer.VOLZET

Onze tuinen produceren tonnen grasmaaisel. Voor vele tuinbezitters is de opbrengst van de wekelijkse maaibeurt een bron van ongemak.  Nochtans kan je grasmaaisel op verschillende manieren in de eigen tuin verwerken.  Wie wil, kan de productie van grasmaaisel aanzienlijk beperken en zelfs helemaal voorkomen.  Hiervoor hoef je geen groot tuinier te zijn. Tijdens de  workshop bespreken we de verschillende mogelijkheden  en wisselen we onze eigen ervaringen uit. Deze online-les  behandelt grasalternatieven, maaiselgebruik en oplossen van grote en kleine gazonproblemen. 

Klik hier om in te schrijven.