Vorming info

Werken met de zeis
zondag, september 24, 2023
08u30 - 15u30

Handwerktuigen worden wel eens als oudbollig of weinig efficiënt afgedaan. Maar de laatste jaren winnen ze weer terrein. Een inspannende ontspanning in de frisse buitenlucht. 

Deelnemers leren veilig en correct werken met de zeis en hoe ze te onderhouden. Gaandeweg ervaar je waar en wanneer het gebruik van handwerktuigen een meerwaarde betekent. Op vele terreinen is een zeis praktischer, millieuvriendelijker, zelfs sneller en uiteraard stiller dan de bosmaaier. En naargelang de cursus vordert, verwerf je ook inzicht in de ecologie van grasland, ruigte, bos of houtkant. Een opleiding met aandacht voor mens en natuur. We behandelen gedurende dag het zeisgetuig, de afstelling van het materiaal, de basistechnieken, het maaien, het wetten, het zeisherstel en haren, gevorderde technieken en het belang van gefaseerd maaibeheer en hooien. 

Er is geen specifieke voorkennis vereist. Alle zeismateriaal wordt ter beschikking gesteld, maar deelnemers mogen hun eigen materiaal meebrengen en gebruiken. Breng zeker werkhandschoenen en stevige schoenen mee. Gehoorsbescherming is ook handig tijdens het haren. Zorg voor een picknick en voldoende drinken. Voorzie ook bescherming tegen de zon of regen, we zijn een hele dag buiten.

  • Locatie: Vallei van de Zwarte Beek, Ashoekstraat z/n, 3560 Lummen
  • Lesgever: Kevin Lambeets, Zeis en Bijl
  • Prijs: 130 euro per persoon 

Indien meerdere medewerkers een opleiding wensen te volgen of de datum past niet, contacteer ons dan op jt.rickert@centrumduurzaamgroen.be of 0479 066 413.