Amber-bedrijven

Amber reikt een Amber-label uit aan ecologische groenbedrijven uit Limburg en Diest die in hun bedrijfsvoering rekening houden met de vijf Eco-waarden en de Biotoopcoëfficiënt.
Denkt u dat uw bedrijf een Amber-label verdient? Neem contact op met onze Amber-adviseur. Onze Amber-adviseur neemt contact op met u ter bevestiging van uw mail en verstuurt u meer info over het behalen van het Amber-label.

Tijdens een intakegesprek presenteert u uw bedrijf aan ons. Indien tijdens de intake blijkt dat u aan de toelatingsvoorwaarden voldoet, wordt er een afspraak gemaakt voor het screenen van uw referentie op terrein. Na het screenen van uw referentie wordt uw aanvraag voorgelegd aan de erkenningscommissie. De beslissing van de erkenningscommissie wordt u in een gemotiveerd schrijven bezorgd.

Als uw aanvraag voor het Amber-label is goedgekeurd, wordt u opgenomen in onderstaande bedrijvenlijst.

 

De groenbedrijven in onderstaande lijst zijn stuk voor stuk aanraders voor uw ecologisch groenproject!

 

TUIN- EN LANDSCHAPSARCHITECTEN

ARVENSIS

AKKERSTRAAT 60
3680 Maaseik

Arvensis ontwerpt tuinen die er niet alleen mooi uit zien, maar ook een meerwaarde zijn voor de natuur. Een doordachte en praktische inrichting maken van je tuin jouw favoriete plek en helpen je het werk onder controle te houden. Arvensis kiest voor planten die zich thuis voelen in jouw tuin en een ecologische rol spelen. De natuur is verweven in de tuinen van Arvensis.

Je kan bij Arvensis ook terecht voor advies en tips. Samen met Arvensis kom je tot creatieve oplossingen om het meeste uit je tuin te halen.

E-mail : info@arvensis.be
Website : www.arvensis.be
Facebook : Arvensis

 

KLIMAATTUIN

Genendries 32
3770 Riemst

Klimaattuin ontwerpt ecologische tuinen, geeft duurzaam groenadvies en organiseert groenworkshops. Bewust omgaan met de leefomgeving is belangrijk. De klimaatopwarming is nu al voelbaar. Daarom profileert Klimaattuin zich als trendsetter op vlak van ecologische en natuurvriendelijke tuinen, aangepast aan het klimaat.
Een ecologische tuin wil niet zeggen dat uw tuin er onverzorgd uitziet. Door te vertrekken vanuit een goede basis en een weldoordachte structuur, creëert Klimaattuin voor u een eigentijdse belevingsruimte die ecologisch verantwoord is, wild of strak.
In de tuinen die Klimaattuin ontwerpt zijn pesticiden overbodig en wordt de productie van groenafval tot een minimum beperkt. Natuurvriendelijk, onderhoudsvriendelijk en afvalarm zijn thermen die diep geworteld zitten in de ecologische tuinconcepten van Klimaattuin.
Klimaattuin gebruikt steeds inheemse en eetbare planten. Met de juiste plant op de juiste plaats ontwerpt Klimaattuin voor u een sfeervolle tuin waarin u ieder seizoen kan genieten.

De zaakvoerder studeerde in 2001 af als tuin- en landschapsarchitect aan de Hogeschool Gent. Aansluitend specialiseerde hij zich in milieu- en natuurbeheer. Door zijn jarenlange inzet voor natuurbehoud in Belgisch en Nederlands Limburg heeft hij een uitgebreide ecologische kennis opgebouwd wat zich weerspiegelt in zijn tuinontwerpen.

Telefoon :  +32 (0)495 27 68 75
E-mail : info@klimaattuin.be
Website : www.klimaattuin.be
Facebook : Klimaattuin
Instagram : Klimaattuin
Pinterest : Klimaattuin

 

NATUURLIJK GROEN

Adelbergpark
3920 Lommel

Natuurlijk Groen ontwerpt natuurlijke bedrijventerreinen en openbare ruimtes. De oppervlakte aan groen rond bedrijventerreinen in Vlaanderen is 8% van de totale oppervlakte van Vlaanderen. Hier ligt een groot potentieel om natuur te onwikkelen. Natuurlijk Groen staat voor een positief, kwalitatief verhaal waarbij noden en eisen van de opdrachtgever gecombineerd worden met natuurontwikkeling en waarbij op een ecologische manier wordt getracht een leuk en aangenaam eindbeeld te bekomen.

Telefoon : +32 (0)472 40 85 20
E-mail : kris@natuurlijk-groen.be
Website : www.natuurlijk-groen.be
 

GROENAANNEMERS

NATUURLIJK GROEN

Adelbergpark
3920 Lommel

Natuurlijk Groen beheert natuurlijke bedrijventerreinen. De oppervlakte aan groen rond bedrijventerreinen in Vlaanderen is 8% van de totale oppervlakte van Vlaanderen. Hier ligt een groot potentieel om natuur te onwikkelen. Natuurlijk Groen staat voor een positief, kwalitatief verhaal waarbij noden en eisen van de opdrachtgever gecombineerd worden met natuurontwikkeling en waarbij op een ecologische manier wordt getracht een leuk en aangenaam eindbeeld te bekomen.

Telefoon : +32 (0)472 40 85 20
E-mail : kris@natuurlijk-groen.be
Website : www.natuurlijk-groen.be

 

WILGEN

Loyestraat 6
3560 Lummen

Schuttingsvlechterij Wilgen is een klein bedrijf dat zich bezighoudt met allerlei vormen van vlechten met wilgentenen. Naast dit tuinvlechten geeft de Wilgen ook cursussen in tunen en manden vlechten.

Telefoon : +32(0)495 87 30 03
E-mail : ceyssens.tuinaanleg@telenet.be
Website : www.wilgen.be
Facebook : Wilgen

 

BOOM- EN PLANTENKWEKERS

GIELEN NV

Schoolstraat 26
3670 Meeuwen-Gruitrode

 

Gielen NV verkoopt autochtone en streekeigen bomen, hagen, heesters en plantgoed met het label 'Plant van hier'.

Telefoon : +32 (0)11 63 40 61
E-mail : gielen.nv@skynet.be
Website : Gielen Boomkwekerij